Deze week hebben we de eer om  Jellina te mogen interviewen voor ‘Let’s be real’

Tijdens de Corona periode is zij samen met haar beste vriendin begonnen met dans video’s op TikTok, niet wetende dat dit zo hard zou groeien en dat ze daar vandaag de dag haar geld mee kon verdienen. ‘Het was gestart zonder enige gedachte of doel het ging gewoon in 1x heel hard’

Toch ben ik wel benieuwd hoe zij tegen social media aankijkt, of ze er anders naar is gaan kijken, of ze zelf veel online aanwezig is en of dit haar heeft veranderd als persoon. Daar gaan we achter komen, veel leesplezier!

Laten we beginnen bij het begin, wat is het eerste wat jij doet zodra je opstaat?
Ja, ik wil nu natuurlijk zeggen dat ik de perfecte ochtendroutine heb en niet op mijn mobiel kijk. Maar ik probeer in ieder geval niet gelijk op mijn mobiel te kijken… maar  toch voel ik wel vaak de drang om toch te kijken wat ik heb gemist. Doe ik dit niet merk ik dat ik onrustig word.

Oke, dus zodra je wakker bent check je wel eventjes je telefoon. Hoelang is dat ongeveer?
Dat hangt af van of ik vroeg uit bed moet en of ik veel gemist heb. Als ik vroeg uit bed moet kijk ik even snel en dan antwoord ik pas op een rustig moment alles. Als ik alle tijd heb kan ik wel gerust een half uur tot misschien wel een uur op mijn mobiel blijven hangen. 

Welk gevoel krijg je van social media?
Als ik zelf al in een ‘mweh mood’ zit, kan social media die mood wel versterken. En denk ik soms waar zit ik nou naar te kijken.
Soms maakt social media mij ook blij en trots als ik kijk naar de content die we zelf hebben gemaakt of van andere mensen hun leuke content.

Ik ben wel benieuwd, nu social media ook je werk is ga je er anders mee om dan vroeger?
Ja, dat wel. Tuurlijk ben ik nu meer bezig met social media omdat het mijn werk is. Je moet actief blijven. Maar ik merk wel dat ik minder nutteloos scrol dan vroeger.

Social media is vandaag de dag jouw werk. Hou je, je dan ook bezig met volgers?
Ja tuurlijk. Maar dat hebben wel veel mensen denk ik.
Het is een goed gevoel om je volgers te zien blijven stijgen. Maar qua content maak ik wel wat ik leuk vind, hoe ik ben en wat bij mij past. Het is niet dat ik daarvoor van mezelf afwijk. Op de manier hoe ik bezig ben met mijn volgers is dus de interactie met hun, zoveel mogelijk reageren.


Haha, oke.. dat wist ik niet.. ik bekijk best wel vaak profielen van mensen die ik niet volg met het Onbutoff account.. omdat ik zelf geen Instagram meer heb. Het is namelijk best  best wel chill om af en toe even gedachteloos te kijken.  Maar dat brengt me wel bij de volgende vraag; ben je dan ook veel bezig met likes en reacties?
Ik vind het krijgen van likes en reacties leuk, yes tuurlijk wie niet? Maar soms denk ik ook wel.. iedereen reageert bij iedereen, is het dan nog wel speciaal? Daarnaast is het ook belangrijk voor mij, dat klinkt heel gek. Maar als ik geen groot bereik online had kon ik ook geen geld hiermee verdienen.  En als ik merk dat een post het niet goed doet dan baal ik wel. Puur ook omdat ik mijn best doe voor de content en het zo goed mogelijk wil voor een opdrachtgever natuurlijk.

Wauw, ik vind het echt heel knap dat je zo open en eerlijk bent over jouw relatie met social media. Vind je dat je nu een voorbeeld bent voor jongeren die jou volgen?
Ik ben gewoon mezelf en mensen mogen zelf bepalen of ze mij als hun “voorbeeld/inspiratie” zien of natuurlijk niet haha

Hoe hou je daar rekening mee?
Zonder schelden etc. Ik wilde zeggen bijvoorbeeld geen alcohol ofzo. Maar bedenk me dat ik net een tiktok gepost heb met een cocktail oeps. Maar ik probeer gewoon positieve leuke content te maken. Eigenlijk houdt ik gewoon de normen en waarden aan die ik heb meegekregen.  Dus gaat het vanzelf..

Nu je in die influencer wereld zit was dit ook hetgeen wat je ervan had verwacht?
Ja, ik wil natuurlijk niet iedereen over een kam scheren. maar ik merk soms dat het wel echt draait om de hoeveelheid volgers of de status ofzo.  Ook twijfel ik soms aan de oprechtheid als iemand heel aardig doet, de mensen die mij kennen weten dat ik niet tegen dat neppe gedoe kan. Buiten dat ontmoet je natuurlijk ook super veel leuke mensen en doe je dingen die je normaal gesproken niet zou doen!

Ik ben wel benieuwd, TikTok heb ik (nog) niet maar aan mijn vriend te zien is het erg verslavend. Is dit dan ook de app die je het meest gebruikt?
Haha, dat zou je wel denken he! Maar ik denk dat ik net zoveel op Instagram en Whatsapp zit. Het één kan niet zonder elkaar. Ik communiceer namelijk met mijn management en Nina via WhatsApp. Instagram volg ik mijn vrienden mee, dus dat vind ik leuk om te zien en Tiktok post ik voornamelijk op, maar ik moet zeggen dat ik daar wel zo min mogelijk probeer te scrollen.behalve als ik TikTok check om inspiratie op te doen om nieuwe content te maken.

Oke, duidelijk! En hoeveel tijd besteed je dan ongeveer totaal op je telefoon per dag?
Ik heb speciaal voor jullie mijn schermtijd aangezet OMG. Ik zat vorige week gemiddeld 5u,49 min (per dag?) op mijn telefoon. Meest gebruikte apps waren idd eerst Instagram, dan whatsapp en dan TikTok.

Je zegt ik ga er bewuster mee om, waar uit dat zich in?
Nou als ik ga slapen leg ik mijn telefoon naast me neer – en probeer ik niet te scrollen –  met een podcast, zo val ik fijn in slaap. Schrijf ik mijn gedachtes op, zo kan ik rustig slapen.

Heb je een doel als het gaat om bewuster omgaan met social media? En waarom zou je dat willen?
Ik heb als doel om meer persoonlijkere dingen te laten zien van mijzelf. Zodat het voor andere niet altijd “perfect’ lijkt. en voor mezelf om mij niet teveel af te laten leiden door mijn telefoon. En niet elk moment dat ik even niets hoef te doen mijn telefoon erbij te pakken. Ook goed kunnen ontspannen zonder telefoon dus.

Even een andere vraag. Je bent echt bloedmooi, maar photoshop jij nog wel eens iets?
Haha, ja zeker! Maar wel alleen wanneer ik het nodig vind hoor. Dus denk dan bijvoorbeeld aan wallen weg halen. Mezelf iets bruiner maken als ik erg pips ben of net dat puistje weg shoppen. 

Wow, dat zou je dus echt niet denken.. eerlijk dat je daar zo open over bent! Vind het het dan niet dubbel dat wij met z’n allen een plaatje nastreven wat dus niet echt is?
Naja nastreven… het is maar net hoe je er zelf instaat. Of je jezelf vergelijkt met andere mensen en daarop wil lijken dus idd een plaatje wil nastreven of dat je de mooiste kant van JEZELF wil laten zien. 

ik bewerk m’n foto’s om de “mooi(ste)” kant van mijzelf te laten zien vind ik, dat vind ik leuk op mijn account. Ik bewerk het niet om andere content na te streven. Ik ben daar ook niet erg gevoelig voor. Ik zie zoveel meisjes op Social Media met een zandloper body en volle borsten, ja dat heb ik niet.
Bovendien maak ik ook veel video’s waar wij niks aan veranderen. Dat vind ik ook heel leuk om te posten.


Online heb jij een heerlijk leven. Ik ben wel benieuwd, heb je wel eens last van FOMO?
Haha, ja! Vooral als het gaat om festivals of uberhaupt feestjes. Ik ben nu al aan het kijken naar welke festivals we kunnen zodat ik niks hoef te missen. Ik ben van te voren bijvoorbeeld al heel erg bezig met welke outfit ik aan gaan doen. Oh en nog een grappig verhaal. We zouden een keer naar een feest gaan, wij helemaal al klaargemaakt wat uiteindelijk toch niet door kon gaan voor ons. Toen zijn we naar een andere plek gegaan om te kunnen dansen en vervolgens ook maar wijntjes te doen. Toen zagen we stories op dat feest van mensen in onze timeline, ik had gewoon de neiging om die mensen te blokkeren zodat ik die stories niet meer zou zien. FOMO was toen heel erg aanwezig ja hahaha

Je zei natuurlijk al eerder dat je bewuster om wilt gaan met social media en dat je hier ook mee bezig bent. Ik ben wel benieuwd wat zou je anders met je tijd doen die je nu aan je telefoon besteed?
Oeh good one! Misschien écht relaxen zonder mijn telefoon.
Of als  ik met vrienden ben mijn telefoon echt wegleggen. Gewoon iets meer in het moment leven. Al is het ook leuk om te posten waar we zijn. Nina en ik maken vaak en het begin de content om vervolgens lekker ons mobiel weg te kunnen leggen en het echt gezellig met elkaar te hebben. Soms post ik content ook pas als het moment al is geweest.

En om mee te eindigen, hoe denk je dat het leven eruit had gezien zonder social media? 
Oee wat een vraag dat kan ik me bijna niet voorstellen meer haha. Ik denk een rustiger leven, waar mensen minder van elkaar afweten of met elkaar bemoeien. Waar momenten oprechter zijn en misschien wel veel minder onzekerheden? MAAR waar het bereiken van mensen ook moeilijker is zakelijk maar ook privé en waar sommige banen ook niet eens meer bestaan 😉