Deze week mocht ik Daphne interviewen. Daphne is een echte work a holic als je het mij vraagt. Een succesvolle jonge vrouw die erg sportief en gezond in het leven staat. Iets wat ze online ook uitstraalt en wilt overbrengen. Ze is online veel aanwezig om andere jonge vrouwen te inspireren en motiveren alles uit het leven te halen en de beste versie van jezelf te zijn. 

Laten we beginnen, wat is het eerste wat je doet zodra je opstaat? 
Het eerste wat ik doe zodra ik opsta, hangt ervan af wat mijn ochtend routine is.
Ik ben echt een ochtend gekkie, dus ik blijf nooit in bed liggen, dat vind ik echt zonde. Meestal spring ik er meteen uit en ga ik sporten.
Tuurlijk zitten er ook weleens dagen dat ik dat lastig vind, maar dan blijf ik hooguit 5 tot 10 minuutjes in bed liggen met mijn telefoon. Maar niet langer. 

En neem me eens verder mee in jouw dag.
Oke! Nou ik sta meestal vroeg op. Zodra ik beneden ben, check ik even mijn telefoon en duik ik gelijk achter mijn laptop en check ik mijn agenda om te kijken wat er die dag allemaal op de planning staat. Vervolgens ga ik of werken of eerst sporten. Rond 10:00 ontbijt ik, mijn telefoon ligt dan meestal naast mij. Door de dag heen werk ik voornamelijk voor mijn eigen twee bedrijven en spendeer ik de meeste tijd aan mijn social media business tussendoor of in de avonden. Ik probeer mijn telefoon echt weg te leggen zodat ik niet wordt afgeleid, maar soms pak ik hem tijdens de lunch er wel even bij. Over het algemeen ben ik niet vaak doelloos aan het scrollen op social media en als ik dat doe is het voornamelijk wanneer ik echt inspiratie nodig heb voor mijn eigen socials.

Jouw werk bestaat ook uit zichtbaar zijn op social media, wil je me daar meer over vertellen?
Ja zeker! Online ben ik inderdaad heel actief. De reden hiervoor is omdat hier mijn klanten zitten, ik moet dus wel. Ik heb verschillende accounts, namelijk: op TikTok 2 accounts, één over gezondheid en één over online werken.
Daarnaast heb ik ook mijn persoonlijke Instagram en Facebook. Dagelijks ben ik erg actief op alle kanalen. Zo post / probeer ik op:
Tiktok gezondheid: 3 keer per dag
Tiktok online werken: 1 keer per dag
Instagram: elke dag of om de dag, post of reels

Facebook: post ik ook twee keer per dag, maar meer gewoon wat er in mij opkomt. Dit gebruik ik meer als een persoonlijke blog. Hier haal ik ook echt mijn klanten uit. 
Maar de meeste tijd van mijn werk zit hem in de gesprekken met klanten.
Dit doe ik via WhatsApp. Ik heb nu bijvoorbeeld 60 mensen openstaan die ik nog moet beantwoorden. 

Jeetje, 60 chats! Loopt privé en gescheiden dan niet heel erg door elkaar?
Ja, zeker wel. Daar loop ik nu ook een beetje tegenaan merk ik. Wel heb ik bijvoorbeeld al WhatsApp Business genomen. Hierdoor krijgen mensen automatisch een bericht van mij waarin staat ‘Super bedankt voor je berichtje!! Ik doe mijn best om alle berichten te beantwoorden, maar vind het ook belangrijk de tijd te nemen zodat ik je goed kan helpen. Spreek je snel 😊’ Dit geeft mij al het gevoel dat ik minder snel hoef te reageren.

Ook heb ik nu een werktelefoon aangeschaft, maar dat werkt nog niet heel erg efficiënt. Dus daar moet ik nog even de juiste weg in vinden.

Wel goed van je dat je dit berichtje in hebt gesteld. Kan inderdaad goed begrijpen met zoveel chats dat je een soort druk ervaart om snel te reageren. Heb je dat ook niet met het posten van je content? Naar mijn idee was het namelijk best een aardige contentplanning!
Ja, ik sta wel constant aan, maar ik vind het ook heel erg leuk! Daarnaast kies ik ervoor wanneer ik bewust aan sta, ik ga dus niet met vriendinnen uit eten: maak foto’s en ga het vervolgens een uur editten. Ik maak hier en daar wat foto’s als we er zin in hebben en dan gaat de telefoon ook WEG om samen te genieten. Dan edit en post ik iets als ik dat wel, pas als ik thuis ben. Ik ben ondertussen 2,5 jaar actief op mijn socials en heb mijn weg daar nu wel in gevonden.


Wel heel grappig is dat ik vroeger juist nooit zo was. Ik maakte nooit ergens foto’s van. Wel wil ik van het moment genieten. Dus of ik plan echt een content dag in waar we zoveel mogelijk content gaan maken. Of ik maak snel een foto en plaatst het later. 

Word je vaak afgeleid door social media? 

Door mijn WhatsApp wel, dat gaat gewoon de hele dag door.
Mijn telefoon staat wel de hele dag op airplay mode, dat helpt wel want dan krijg ik de meldingen niet binnen. 

Hoe vaak denk je dat je jouw telefoon per dag pakt? 

Als Whatsapp business (op mijn laptop) meetelt dan 9 uur. 

Als dat niet het geval is, dan denk ik zo’n 3 uur per dag. 

En wat is je gemiddelde  schermtijd?
Mijn gemiddelde schermtijd van afgelopen week was 5 uur 45 per dag.

Ben je hier tevreden over?
Ja, eigenlijk wel! Vind het wel meevallen! Want het is natuurlijk wel mijn werk.
Wel merk ik dat ik soms struggle met Instagram. Het is niet perse heel hoog, maar totaal 7 uur en 50 minuten op Instagram is toch bijna een werkdag. Dat kan wel minder!

En wat is je totale schermtijd?
Mijn totale schermtijd van afgelopen week is 40 uur. Precies een werkweek ;).

Kijk je op naar mensen met veel volgers?
Opkijken niet, maar ik kijk vooral naar anderen voor inspiratie. Ik heb bijvoorbeeld een paar Tiktokkers die ik leuk vind. Vroeger kon ik wel jaloers worden op influencers. Dan kon ik bijvoorbeeld heel erg kijken naar hun perfecte haren. Ik merkte dat ik daar echt onzeker van werd en heb dit soort accounts allemaal ontvolgd. Want waarom zou je je onzeker voelen door iemand die je niet kent? 

Heb je wel foto of video verwijderd?
Wel eens overwogen, maar nog nooit gedaan. Ik probeer weinig waarde te hechten aan likes en reacties. Ik merk dat het me op Facebook en TikTok sowieso vrij weinig uitmaakt. Maar Instagram vind ik stiekem soms nog wel een beetje lastig. 

Een tijd terug ben ik een volggroep gaan volgen. Dit houdt in dat jij hen gaat volgen en zij jou. Op die manier creëer je een groter bereik.
Maar nu merk ik dat dit totaal niet efficiënt heeft gewerkt. Ik merk dat een deel die mij nu volgt totaal niet betrokken is bij mij. Hierdoor heb ik wel echt een mindere engagement. 

Dus je bent wel bezig met een groter bereik creëren online?

Ja tuurlijk, wie niet? Ik merk bijvoorbeeld dat je ook een stuk ‘minder serieus’ wordt genomen als je weinig volgers hebt. Iets wat ik heel jammer vind.
Maar eerlijk is eerlijk.. ik kijk er zelf ook naar. Het is gewoon een soort apen gedrag. Het straalt ‘vertrouwen’ en ‘geloofwaardigheid’ uit omdat meerdere mensen het volgen. 

Haha, ja dat herken ik heel erg! Ik kan er namelijk soms ook van balen dat Onbutoff niet hard genoeg gaat. We leven namelijk in een maatschappij waarin er veel wordt gekeken naar deze cijfers. Maar ik heb dat wel echt geprobeerd los te laten. Wel ben ik benieuwd.. omdat je zoveel online bezig bent, heb je dan niet het gevoel dat je in je scherm leeft? 

Ja, soms wel.. ik probeer er echt bewust mee om te gaan. Maar dit is ook mijn werk en ik word daar nu eenmaal echt gelukkig van. 

Ik vind het bijvoorbeeld echt heel erg leuk om te zien dat ik impact maak op mensen. Daar doe ik het voor! Wel besef ik dat ik iets minder aan moet staan de hele dag door. 

Ja precies! De scheiding tussen privé en werk is nu helemaal dun, omdat alles tegelijkertijd loopt. Ik kan me goed voorstellen dat je hier echt alert op moet zijn.
Ik voel een goed weekdoel aankomen ;). 

Heb je nog iets wat je kwijt wilt?
Ja, ik wil nog 1 ding kwijt! Social media is niet perse geweldig leuk. Maar ik zie het echt als middel om mensen op een positieve manier bepaalde doelen te bereiken.
Ik ben het met je eens dat social media soms echt heel giftig kan zijn. Zeker op jongere leeftijd als jij je hier niet bewust van bent. Daarom heb ik bepaalde profielen ontvolgt en volg ik nu mensen waar ik wel positieve energie uithaal, zoals:

Als je social media op de juiste manier inzet, kunnen we de wereld ook echt een stukje mooier maken. 

Ook meer offline en bewuster online leven?

voor je dagelijkse reminder, tips, challenges en meer!