Wat is

onbutoff?

HET ONTSTAAN VAN ONBUTOFF

Dit is alles is gestart vanuit mijn eigen probleem: eindeloos en doelloos scrollen op social media.

Het social media gebruik overheerste mijn dagelijkse leven en soms leek het  wel alsof mijn leven zich voornamelijk online afspeelde.
Ik realiseerde me dat door het zo bezig zijn met de online wereld ik vergat te leven.

Te leven in het hier-en-nu, met de mensen om mij heen, met mijn eigen ogen en niet door een beeldschermpje.

Ik besefte dat 5u scrollen op social media toch best wel veel was en dwong mezelf om er bewuster mee om te gaan. 

 

Dit resulteerde in een documentaire waarin ik een maand lang helemaal offline ging.
In die tijd kreeg ik veel positieve reacties en vragen zoals; ‘ Hoe doe je dat?’ ‘ Ik wou dat ik dat kon!’
Vanuit hier is het platform Onbutoff ontstaan. Ik wilde mensen motiveren om ook beter met social media om te gaan. Want als ik het kan, dan kan jij het ook!

Documentaire

Het doel van het platform: mezelf gemotiveerd te houden om bewust met social media om te gaan en jou daarin mee te nemen! 

Ik zie namelijk dat veel jongeren lijden onder de gevolgen van overmatig gebruik van social media. Ik wil hier op een positieve manier verandering in brengen. 

Daarnaast wil ik deze boodschap niet alleen online verspreiden, maar ook offline.

HET GEZICHT ACHTER ONBUTOFF

Ik ben Benthe

Wat leuk dat je de moeite neemt om te kijken wie er achter Onbutoff zit. Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Benthe, ik ben 25 jaar oud en heb altijd al een passie gehad om mensen met elkaar te verbinden. Onbutoff is, zoals je kon lezen, vanuit mijn eigen probleem gestart. Teveel uur staren naar het leven van iemand anders, tot grote ergernis van mezelf.

Schermafbeelding 2020-05-16 om 13.46.33

Ik besloot offline te gaan

Door mijn ergernis besloot ik een maand lang offline te gaan.
Geen social media, geen whatsapp, geen internet op m’n telefoon, niks. De eerste week was dit onwijs wennen. Ik merkte dat mijn vinger automatisch naar de app ging, terwijl die er niet eens meer stond. Dit was een realisatie moment, ik ben toch wel echt verslaafd. De maand zonder social media ging me goed af en ik besloot al deze nieuwe inzichten niet zomaar in de prullenbak te gooien. Ik hoorde zoveel om mij heen ‘ wat knap Benthe, ik wou dat ik dat kon!’
Waarop ik dacht, maar.. als ik het kan? Dan kan jij het ook!

Vanuit hier is het idee van Onbutoff ontstaan. Ik wil jou motiveren om je telefoon eens wat vaker weg te leggen, wat meer uit je comfort zone te treden en echte contacten in real life te maken. Niet om je te verbieden om een maand lang geen social media te gebruiken. Nee, maar om het gesprek aan te gaan en te kijken hoe je in plaats van 10 uur (ja.. dit heb ik echt gehoord) scrollen naar 4u per dag kunt gaan.

Het leven speelt zich niet online af!
So let’s make memories in real life!

Leuk weetje!
Met dit idee heb ik in 2021 de ondernemersprijs van ‘Zomerondernemen’ in Rotterdam gewonnen.
Dit gaf mij een extra boost om mijn concept te realiseren.

Oh en geen zorgen, ik struggle ook af en toe nog steeds met het gebruik van social media maar ik probeer d.m.v de community elkaar te motiveren en inspireren.

Ben je al onderdeel van deze toffe community? Laten we elkaar blijven helpen.

Meer weten wat ik met deze community precies doe?